poniedziałek, 4 czerwca 2012

Salatka szpinakowo-truskawkowa

W tym roku postanowiłam ryzykować ze smakiem truskawek - eksperymentuję i wychodzą z tego bardzo ciekawe przepisy. Wciąż czekam na swoje truskawki i poziomki, ale póki co posiłkuję się zakupami na bazarku:)

Dziś mam dla Was przepis na sałatkę z młodego szpinaku, truskawek i sera parmezan. A wszystko to doprawione polewą na bazie octu balsamicznego (czyli gęstym octem balsamicznym).


Składniki:
  • truskawki (około 15-20 sztuk)
  • młode liście szpinaku (1/2 opakowania)
  • 50g sera typu parmezan w płatkach lub sera typu rokpol
  • pestki słonecznika (nieduża garść)
  • polewa na bazie octu balsamicznego 
Truskawki kroimy w plasterki, dodajemy do szpinaku, posypujemy serem i słonecznikiem i na koniec polewamy octem balsamicznym. Wszystko razem mieszamy i pozostawiamy na około 20 minut by się połączyły smaki. 

Ciekawe czy Wam zasmakuje? Czekam na komentarze:)
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...