wtorek, 8 listopada 2011

A do chleba pasta!

Mając już upieczone bakłażany i paprykę wystarczyło tylko wszystko zmiksować...
Bez anegdoty i dodatkowych informacji - po prostu PASTA!











Składniki:

  • 3 bakłażany
  • 2 papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • papryka słodka do smaku



Bakłażany i paprykę pieczemy, 180 stopni C przez ok 30-40 min. Upieczone i ostudzone bakłażany i paprykę wraz z resztą składników (ale bez skórki) miksujemy na gładką masę. GOTOWE!
Najlepiej smakuje z moim bezglutenowym chlebem :))))

1 komentarz:

  1. Fajny pomysł :)
    szukam właśnie inspiracji na pasty :)
    Pozdrawiam ciepło !

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...